Hovädzí vývar s niťovkami

Hovädzí vývar s niťovkami
4porcii
210 minpríprava
Postup prípravy
1.
Hovädzie kosti vložíme asi na 1 minútu do vriacej vody, zlejeme a opláchneme studenou vodou. Kosti vložíme do veľkého hrnca spolu s 1,5 l studenej vody, pomaly privedieme do varu a varíme asi 1 hodinu. Vzniknutú penu odstránime.
2.
Zeleninu očistíme, umyjeme, prípadne ošúpeme. Cibuľu so šupkou prepolíme a reznými stranami nadol opražíme na suchej panvici dohneda. Do jednej polovice cibule zapichneme bobkový list a klinčeky. Mäso opláchneme, osušíme a spolu s polovicami cibule, korením a zeleninou vložíme do hrnca s kosťami. Podľa potreby pridáme ešte trochu vody, aby bolo všetko ponorené. Varíme domäkka asi 1 ,5 až 2 hodiny.
3.
Mäso, kosti a zeleninu vyberieme z polievky. Polievku precedíme cez sitko vyložené utierkou a podľa potreby z nej papierovým obrúskom odsávame prebytočný tuk. Polievku osolíme. Mäso necháme vychladnúť, nakrájame ho na tenké plátky a tie na kúsky.
4.
Niťovky uvaríme v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale, zlejeme a prelejeme studenou vodou. Polievku necháme zovrieť, vložíme do nej mäso a cestoviny, krátko ohrejeme, ale už nevaríme. Podávame ozdobenú nasekanou pažítkou.
Suroviny