Hrášková polievka

Hrášková polievka
Postup prípravy
1.
Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky a na olivovom oleju ju trošku skaramelizujeme. Medzitým nakrájame na malé kocky cesnak a cibuľu.
2.
Keď sa nám zelenina skaremelizovala, vyberieme ju a dáme na bok. Na olej pridáme cibulľu a cesnak. V momente, keď sa trošku udusia na oleji, pridáme zeleninu späť. Solíme, koreníme a pridáme aj červenú papriku.
3.
V ďalšom kroku zalejeme vodou. Môžeme pridať petržlenovú vňať. Počkáme kým sa polievka dostane do varu a môžeme pridať cukor, aby bola polievka sladkastá. Tu sa do woku dostane aj bazalka.
4.
Keď sa zelenina uvarí, môžeme pridať hrášok. Pridávame ho až na konci, aby nestratil peknú čerstvú, zelenú farbu.
5.
Nakoniec pridáme tenké vrúbkované rezance Klasy, počkáme pár minút kým sa uvaria a jedlo je hotové. Dobrú chuť!
Suroviny