Bylinkové morčacie guľky s cestovinami

Bylinkové morčacie guľky s cestovinami
4porcii
30 minpríprava
25 minvarenie
Postup prípravy
1.
Vo veľkej panvici pri strednej teplote rozohrejeme 1 lyžicu oleja. Vložíme cibuľu aj cesnak a pražíme dozlatista 7 minút. Preložíme do misy. Pridáme rozdrobený chlieb a mlieko. Necháme asi 1 minútu odstáť, aby chlieb zmäkol.
2.
Pridáme mleté mäso, petržlenovú vňať, vajce, parmezán, hrozienka, šalviu a soľ. Z hmoty sformujeme 24 mäsových guliek vo veľkosti vlašského orecha. Obalíme ich v múke a nadbytok otrasieme.
3.
V tej istej panvici pri strednej teplote rozohrejeme zvyšnú lyžicu oleja. Mäsové guľky v ňom pražíme dozlatista asi 3 minúty. Pridáme paradajky, pomarančovú kôru a necháme zovrieť. Zmiernime teplotu a mierne varíme asi 12 minút, kým guľky nie sú hotové.
4.
Medzitým uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Precedíme ich a vo veľkej mise premiešame s omáčkou a mäsovými guľkami.
Suroviny